Skip to main content

Je ontvangt deze e-mail omdat we gaan stoppen met het aanbieden van de e-mailservice zoals deze nu ingericht is. Concreet betekent dit dat het e-mail adres zoals je dat nu via ons gebruikt definitief stopt per 1 november a.s.. In deze e-mail probeer ik in jip-en-janneketaal uit te leggen wat er aan de hand is en hoe we dit samen op kunnen lossen. 

Het probleem

De internetwereld wordt steeds complexer en dus ook gevoeliger voor storingen en cyberaanvallen met alle gevolgen van dien. Op dit moment is jouw e-mailadres direct gekoppeld aan je domeinnaam en draaien op dezelfde server. 

Dit is misschien wel een goedkope maar absoluut geen veilige en stabiele methode, zo is gebleken. Er zijn verschillende redenen waarom het beter en veiliger is om het e-mailadres extern bij een andere aanbieder te hosten.

Hoe zit dat precies?

Als je e-mailadres op dezelfde server als je website gehost wordt, kan een eventuele beveiligingsinbreuk op je website ook je e-mail beïnvloeden. Als er een technisch probleem optreedt met de server, dan zijn zowel je website als e-mail mogelijk niet beschikbaar. 

Dit brengt voor jou als ondernemer een groot risico met zich mee omdat het ook je omzet in gevaar kan brengen. Je moet er toch niet aan denken dat mailtjes met nieuwe aanvragen of bestellingen niet binnenkomen. Als professioneel bedrijf moet je dit gewoon niet meer willen.

Bijkomend probleem is het voor ons niet mogelijk om ons hier juridisch tegen in te dekken en te verzekeren. Dit gegeven zorgt voor zowel een risico voor ons als voor de klant en maakt dat wij besloten hebben om per 1 oktober definitief te stoppen met het hosten van e-mail service. 

Wij bieden 2 oplossingen aan

Omdat we je niet willen laten vallen hebben we gezocht naar een passende oplossing zodat je niet zonder e-mail service komt te zitten. Uiteraard ben je vrij om hier wel of geen gebruik van te maken. Je mag namelijk ook zelf een andere oplossing bedenken. 

1 Extern hosten

Wij adviseren om je zakelijke e-mailadres onder te brengen bij Microsoft 365. Deze biedt een betrouwbare en veilige (externe) e-mail hosting aan en kost € 5,60 ex btw per maand.

Het instellen hiervan vraagt wel om wat technische kennis en daarom bieden wij daar bemiddeling bij aan. Wij zorgen er dan voor dat jouw e-mail adres veilig en correct verhuisd wordt. De kosten voor deze bemiddeling bedragen eenmalig 97,- ex btw. 

Over het hoe en wat informeren we je graag persoonlijk. We hebben een helder stappenplan klaarliggen. 

2. E-mail service behouden

Je kiest ervoor om de e-mail (doorstuur) service zoals deze nu is te behouden en je ondertekent een verklaring waarin je aangeeft zelf verantwoordelijk te zijn voor het wel en wee van je e-mail en je verklaard dat Pedicure Websites Nederland in geen enkel geval aansprakelijk gesteld kan worden voor schadegevallen die voortkomen uit technische problemen en/of storingen van de huidige e-mailhosting. 

Tevens verklaar je akkoord gaat dat Pedicure Websites Nederland geen enkele vorm van service aanbiedt rondom problemen met je e-mail en je hier dus te allen tijde zelf verantwoordelijk voor bent.

De voordelen van externe hosting

Betere prestaties:

Het hosten van je e-mail op een externe server kan de prestaties van je website verbeteren. Als er veel e-mailverkeer is, kan dit de serverbronnen belasten, waardoor je website mogelijk langzamer wordt. Externe hosting zorgt ervoor dat de serverbronnen worden verdeeld tussen je website en e-mail, waardoor beide beter kunnen presteren.

Makkelijker verhuizen: 

Als je ooit besluit om van webhost of e-mailprovider te veranderen, kan het extern hosten van je e-mailadres het migratieproces veel eenvoudiger maken. Het verhuizen van je website of e-mailadres zullen elkaar niet meer beïnvloeden waardoor je e-mail nooit meer (tijdelijk) onbereikbaar is. 

Samenvattend, door je e-mail extern te hosten verbeter je de beveiliging, prestaties, betrouwbaarheid en flexibiliteit van je online aanwezigheid.

Hoe nu verder?

Aan jou de vraag om dit alles even te laten bezinken, heb je vragen, bel of mail gerust. Je mag ook je voorkeur alvast kenbaar maken door te reageren op deze e-mail. 

Binnenkort word je sowieso door mij persoonlijk gebeld om e.e.a. door te spreken en eventueel in gang te zetten. 

Het lijkt nu een hele hoop gedoe en eerlijk is eerlijk, het is ook wel even een dingetje om het allemaal in goede banen te geleiden. Maar als het eenmaal geregeld is, heb je een super degelijke en professionele e-mail oplossing gerealiseerd. Jij en je bedrijf verdienen dit gewoon.  

Alles komt goed.

Hartelijke groet,

Susan Brouwer

Pedicure Websites Nederland

Beauty Websites Nederland

error: Content is protected !!